Gratis frön till snyggaste chilin ´Jamaican Bell´!

Vi firar att det ljusnar och snart är vår med utdelning av fröer som det är dags att så. 20 påsar har jag att dela ut gratis! Mer info längst ner!

Osannolikt granna chiliklockor!

Chilin ´Jamaican Bell´ är så snygg med sina knallröda klockor. Odlingsbeskrivning längre ner i inlägget. Denna favorit är inte så stark utan lagom i min smak. Helt fantastisk god marmelad blir det också. Superenkelt, bara paprika, äppelcidervinäger och syltsocker behöver tillsättas. Sök bara i rutan t h på ordet chilimarmelad eller klicka på det lilla förstoringsglaset, så hittar du receptet. Bra att veta till hösten när du står med en fin skörd!

Vackraste chilin ´Jamaican Bell´

Jag brukar i så i januari eller början av februari. Belysning behövs några månader. Allt eftersom plantorna växer behöver de större krukor. Bättre att öka på flera gånger än att ta en stor kruka direkt. Vill man att det ska bli ett litet träd ska bara ett skott behållas och bindas upp mot en pinne (öka till en kraftig bambukäpp när plantan är fullvuxen). När skottet blivit den höjd man vill ha på stammen nyps toppen av och där kommer flera sidoskott som bildar som en liten trädkrona. För att få fina träd behövs minst 20-literskrukor, gärna med vattenmagasin i botten. Jag brukar välja en kvalitetsjord som håller näringen hela sommarn utan extra gödsling. En stor jordvolym innehåller förstås mer näring. Chili gillar värme så altan, uterum eller växthus är bra, men jag brukar ha mina plantor ute en hel del, förutom om det regnar mycket.

Chili ´Jamaican Bell´ med sina vackra klockor

Vattningen bör man passa noga. Men mycket lättare om du har en stor kruka. Växter som lider nöd, angrips lättare av ohyra, t ex löss. Men dem har jag sluppit, kanske tack vare mina stora krukor.

Å så vacker form på denna chili!

Kolla på videon nedan hur stora mina plantor blivit på hösten. En hel del gröna klockor men de eftermognar bra inne i värmen, förutom de allra minsta. Visst är det otroligt att ett litet frö växer så mycket på en säsong!

Nu till hur du kan tävla om fröer. Många vill ha så jag får dra lott bland alla som anmäler sig. Gå in på fliken tävling eller klicka HÄR, så finns anvisningar där. Lycka till!

Och kom ihåg att det blir fler chanser med andra finfina fröer. Det finns en hel del i gömmorna hemma hos mig! Om du prenumererar på bloggen missar du inget!

2 reaktioner på ”Gratis frön till snyggaste chilin ´Jamaican Bell´!

Kommentarer inaktiverade.