Härliga vårtecken!

Här vid sommarstugan ligger faktiskt en snöhög kvar i ett skuggigt läge, men annars är våren i antågande. Träden knoppas ovanligt tidigt men skulle det bli riktigt kalla nätter blir bladen svedda. Förr tyckte man det var tidigt när björkarna slog ut kring mitten av maj och det hände att löven blev bruna när nattfrosten slog till. Nog märks det att klimatet har blivit varmare när träden är på gång redan i april. Och jag såg att en av buskpionernas blad redan slagit ut mycket så den måste jag skydda med mer granris. Inte vill jag riskera de granna  blommorna. Bilden nedan är förstås inget vårtecken utan den blomman får jag vänta på tills i juni.

Min rosa buskpion

Våririsen ´Katharine Hodgkin´ borde finnas i varje trädgård. Här är den först ut med sin läckra strimmig turkosa färg. Den har inte några problem att övervintra, tvärtemot har den förökat sig. HÄR kan du läsa mer om den och mina andra vårlökar.

Våriris Catharine Hodgkin

Inne bland rhododendronen har bitterskråpen stuckit upp sitt fula tryne, höll jag på att säga. Du ser de små ljusgröna bladrosetterna längst ner. Den är ju så snygg men värsta ogräset. Vi grävde bort nästan allt ifjol, och nu blir det att ta det sista. Inte vill jag utrota bitterskråpen som jag gillar skarpt, men den måste planteras med rejäl rotspärr. Vill du se mer av den så sök på bitterskråp i rutan med förstoringsglaset längst upp till höger. Jag har nog nämnt bitterskråp i bra många inlägg. Hatkärlek kallas det visst…

Bitterskråp i rhododendron

 

 

En reaktion på ”Härliga vårtecken!

Kommentarer inaktiverade.