Hur ska jag bota förkylningen?

Det är år och dag sedan jag sist var förkyld, så jag ska inte klaga. Men nog vill jag bli frisk fort, nu när det är sommar. Preparat från blomman Echinacea har jag här i stugan, men inte lindblomste som jag också brukar ta till. Med lite eftertanke hittar jag ändå medikamenter här och var. Jo, i kylen fanns ju vitlök, så jag börjar med en pressad klyfta i ett halvt glas fil. Ute i trädgården finns många kryddväxter, så där gick jag på upptäcksfärd.

Örtte mot förkylning
Örtte mot förkylning

Ananassalvia, pepparmynta och läkemalva ska alla vara bra, så nu står ett te och drar. De flesta kryddväxter är ju antiseptiska. Förr i tiden fyllde de en dubbel funktion då man inte alltid hade så fräscha råvaror i matlagningen. Läkemalvan, Althaea officinalis, har jag inte provat förut, men har nu stora plantor av de frön jag sådde ifjol. Den är slemlösande och bra mot hosta, så nu kör vi!  När jag sådde den tänkte jag mest på godis! HÄR kan du läsa om varför…