Januarispara: 10 middagar för 100 kr

Efter jul säljer ofta butikerna julmat till nedsatt pris. Både julskinka och prinskorv passar att äta när som helst så då laddar jag upp. 5 kg prinskorv köpte jag för 100 kr i förra veckan. Allt åkte i frysen coh blir billig snabbmat att ta till när vi är på språng. Ofta är det nästan utgånget datum så det bör ätas upp direkt det är tillagat. Märk väl att det brukar stå “Bäst före” – inte “Oätligt efter”, så med bra förvaring håller det ofta fler dagar än det står på förpackningen.

Billig middag

Till prinskorven serverar jag gärna en vitkålssallad av svenska grönsaker som du här får receptet på. Den är både vitaminrik och billig. Eftersom vitkålen går bra att lagra finns det svensk att köpa hela vintern. Purjo brukar jag köpa på hösten, strimla och frysa in som den är.

Vitkålssallad LCHF en stor sats som räcker hela veckan

Koka upp en lag av
1,5 dl vatten
1,5  dl äppelcidervinäger
1,5 dl rapsolja
3-4 tsk italiensk salladskrydda

1 kg vitkål strimlas och blandas med ca en halv strimlad purjolök. Häll lagen över grönsakerna och låt stå tills det svalnat. Kan förvaras kallt i 1 vecka.

Kokt potatis eller pommes frites, för den som inte bryr sig om nyttigheter (så gör även jag ibland), kan komplettera måltiden.

Idag åt vi två personer för 10 kr (500 g prinskorv) + potatisen och vitkålssalladen som bara kostar någon krona. Dessutom är det över till att lägga i en matlåda och vi har sallad kvar att äta under veckan.

 

2 reaktioner på ”Januarispara: 10 middagar för 100 kr

  1. Visst kan man äta billigt ibland, även om vi som äter mycket grönsaker sällan lyckas tyvärr. Men vitkålssallad tillhör favoriterna. Har man dessutom hund som vill ha en “tuggpinne” som godis ibland, då blir man helt chockad. Kilopriset är högre än på färsk oxfilé!?
    Men…numera får Santos endast noga utvalt “godis”, både för att vara säker på att det inte är nått “skit” i det (han råkade ut för en förgiftning när han åt torkade grisöron för några år sen) och att det dessutom inte ska kosta en förmögenhet.
    KRAM
    Susie

Kommentarer inaktiverade.