Varsågod att titta in i vardagsrummet!

Flera gånger har jag visat vardagsrummets fönster med orkidéer, så nu är det dags att visa lite mer av rummet. Det är ett bra tag sedan jag tapetserade om i grått med en fondvägg i mörkgrått, silver och svart. Det mest nygjorda rummet är det i alla fall. Färglöst egentligen men allt eftersom har det kommit in mera färger. Transparenta gardiner i lila och purpur och så den cerisa soffan och kuddar, ljuslyktor och sånt. Hela rummet badar i ljus från fönsterväggen och både golv, skåp och bord är i ljust trä, så mörkt är det inte. Mycket rena linjer och geometriska former tycker jag faktiskt om i motsatt till hur jag har det  i trädgården – där är det mer som en djungel med en massa växter.

vardagsrummet (1)

Skåpet i björk kommer från Ikea och är fyllt med gamla sällskapsspel som blivit kvar sedan barnen bodde hemma. En jättehylla med alla de spelen mm stod förut vid väggen med trädtavlan, gjord av en tygstuv som jag spänt upp på en träram. Tavlan hängde förut i mitt arbetsrum och har fått byta plats med hyllan som nu därinne är fullproppad – med annat än spel. Ingen bild därifrån än – då måste jag städa först! Allt som står på björkskåpet är fyndat vid olika tillfällen och rosentavlan är en förstoring av en av trädgårdens rosor.

vardagsrummet (10)

Bredvid tavlan har jag hängt upp den blåbärsriskrans som hängde på ytterdörren under advent. HÄR kan du se hur jag gjorde den. Nu har jag sprejat den med silverfärg, den verkar hålla hur länge som helst på det viset.

Blåbärsriskrans i silver

Den lilla björkhyllan med bakstycket i spegelglas ger mycket ljus så jag tänkte ha små krukväxter där, men det blev istället små minnen. Här står en guldängel jag fått av min syster med två små Biblar vid fötterna. Den minsta Bibeln fick jag en gång av barnen i en av alla barnkörer jag varit ledare för under åren. Den är bara några cm stor, men texten går att läsa med hjälp av det lilla förstoringsglaset. Fint minne, då glömmer jag inte de barnen som nu är vuxna för länge sen.

vardagsrummet (7)

I tonåren var jag som många andra flickor förtjust i hästar, så sparbössan i form av ett försilvrat hästhuvud var en välkommen present. Även godisskålen som jag fick av min syster. Metallen som liknar koppar gör den ju nästan modern. Förutom möblerna är det mesta i rummet återanvändning eller fynd. Det är lätt att ordna fint med att köpa nytt, men betydligt roligare att lyckas lösa det på ett billigare sätt. Det duger också!

vardagsrummet (8)

2 reaktioner på ”Varsågod att titta in i vardagsrummet!

 1. Alltid kul och se hur andra har det hemma hos sig. Jag är lite snål på det på bloggen.
  Fint med egna tavlor på väggarna tycker jag.
  Jag har nog djungel både ute och inne hi hi…

  Allt gott
  Annika

  1. Monica Söderström

   Jo jag har nog varit lite snål också, förutom alla blommor då. Men jag gissar att de trogna läsarna gärna liksom blir lite mer “bekant” med mitt liv inomhus också:)

Kommentarer inaktiverade.