Julrecept 17: Goda julsallader med grönkål eller svartkål som huvudingrediens.

Grönkål har hos många en given plats på julbordet. Jag brukar istället för grönkål använda min fina svartkål. Lite tror jag finns kvar att plocka i trädgården. Annars köper jag den här tiden de snygga avlånga blågröna bladen. Smakar kanske lika, men mycket snyggare! Sedan är dessa kålsorter så nyttiga, så de behövs verkligen på julbordet. Två olika sallader får du här tips på.

Grönkålsallad med granatäpple, fetaost, valnötter och saffransvinägrett

Riktigt julig är denna sallad i rött vitt och grönt med färg och smak av saffran. HÄR finns receptet.

Sallad på svartkål, russin och sötmandel

Oväntat god blir denna blandning, sist jag bjöd på den var en gäst tveksam, men när han smakat, tog han mer flera gånger. Så enkelt och gott – bara att hacka grönkål/svartkål och lägga i en skål. Hacka russin och sötmandel och strö ovanpå. Ett recept jag fick av min gamla moster.

Imorgon kommer ett nytt recept och vidare fram till julafton.

KOM IHÅG ATT UNDER HELGEN KOMMER TÄVLINGEN OM 20 FRÖPÅSAR FRÅN IMPECTA!

En reaktion på ”Julrecept 17: Goda julsallader med grönkål eller svartkål som huvudingrediens.

Kommentarer inaktiverade.