Känn dig snuvad, herr Sork!

Alla fruktträd, rönnar och prydnadsaplar har nu skydd, så herr Sork kan känna sig snuvad på konfekten.

Gnagskydd på fruktträd

Min sandhög kom till nytta även nu, för om marken hunnit frysa lite är det svårt att få ner skyddet ända mot marken. Lite sand tätar och avskräcker mot att försöka gnaga sig fram. De här gnagskydden av plastnät tycker jag är bäst. De är luftiga och fungerar även för lite grövre stammar. Då är det bara att ta flera skydd och sno ett band runt om. HÄR kan du läsa mer om hur jag använder sand inför vintern.

2 reaktioner på ”Känn dig snuvad, herr Sork!

  1. F

    Visst är gnagskydd av nät luftiga och så. Min erfarenhet är dock att är sorken tillräckligt hungrig så gnager han igenom nätet. Det finns däremot en annan sort som fungerar bättre, som är lite tjockare, kanske inte lika luftig, men skydden ska ju bort till våren liks. De jag tänker på är de med plastremsa man snurrar runt stammen. Apropå det, jag måste se över träden, tack för påminnelsen!

    Mvh

    1. Monica Söderström

      Jo hos mig har sorken hållit sig undan iaf, jag tycker att spiralerna blir så hårda efter några år, går av och skaver barken. En riktigt stark variant (ej spiral) köpte jag till Själevads Kyrkogård när jag jobbade där, men den har jag aldrig sett i handeln. Tack för alla dina tips, hoppas du återkommer!

Kommentarer inaktiverade.