Vinterljus och mysvärme

Gårdagen tillbringades i sommarstugan, inne och ute. Mannen med maskinerna höll till ute och började ta ner två gamla björkar som skymmer utsikten mot havet. Björkarna tar ju  all näring och vatten inom ett stort område. I närheten står den vitbrokiga lönnen ´Drummondii´ som ska nu får chans att ta sig. Och ljust och fint blir det. Björkar har vi i överskott av, på överdelen av tomten och i skogen förstås! HÄR kan du se lönnen, ett av mina favoritträd. Otroligt vackra blad!

Björkavverkning

Visst är utsikten mot havet fin även vintertid, nu när isen ligger spegelblank!

Vinterutsikt över Ullångersfjärden

Själv höll jag mig inomhus då förkylningen förvärrats och frossan sitter i kroppen , vilket den gör fortfarande trots alla naturmedel. Då är det skönt med en kamin som går för högtryck. Bara att lägga in mer och pressa upp temperaturen så högt jag vill. Skön strålningsvärme mot en frusen rygg!

Täljstenskamin

Två serier med tips på bra växter kommer här på bloggen framöver. Nya, populära och trendiga sommarblommor blir ena ämnet med inspiration från ett webinarium med Trädgårdsakademin. Det andra ämnet blir E-plantor, alltså extra bra sorter av träd och buskar. Så titta in igen om du vill ha inspiration inför sommaren!

4 reaktioner på ”Vinterljus och mysvärme

    1. Monica Söderström

      Jo här finns det så det räcker, rätt jobbigt att ta undan allt. otur att du inte är i faggorna;)

Kommentarer inaktiverade.