Liljekonvaljerna blommar och doftar nu!

Inte bara hyacinter står för juldoften. Nej, som i gamla tider har jag också blommande liljekonvalj! När jag visade mina knoppande stjälkar tyckte någon att sådana bleka och taniga var inget att ha. Men visst är de underbara just nu!

Liljekonvaljer till jul

Jag lyckades få ta på några krukade plantor, både till kunder och mig själv. Nu blommar det som bäst, där de står i ett fönster utan element under. Bara en liten stjälk har inte klarat inomhusvärmen. En vecka verkar de klara sig.

Skir vårgrönska mitt i vintern

Jag grävde också upp groddar för att försöka få dem att blomma, men det blir i så fall längre fram. Inte fel att ha liljekonvaljer under vårvintern heller. HÄR kan du läsa om början av mitt experiment!

Krispigt vita liljekonvaljer i vintermörkret tillsammans med hyacinter och stearinljus

Och nu fick jag chans att jämföra doften på hyacint och liljekonvalj. Den senare vinner helt klart!

Missa inte alla tävlingar under december, och anmäl dig till Blomsterbinderi om du vill lära dig fixa fina julblommor! Info om bägge i flikar längst upp!