Tävling om nyaste beskärningsboken

Uj,uj, här duggar tävlingarna tätt! Bokförlaget Semic sponsrar nu med två fina böcker. Vi börjar med Beskära fruktträd och bärbuskar och närmare jul kommer passande en läcker julgodisbok som vinst. Alla som har trädgård behöver kunna lite om beskärning. Det är ingen lätt konst, men intressant och roligt tycker jag. Vill man ha långlivade träd och buskar med  fin skörd är det inte att rekommendera att hoppa över beskärningen. Men det gäller att ha koll så man inte förvärrar läget om man bara klipper på måfå. I boken av Susanna Rosén och Pia Lundgren får man lära sig det viktigaste i en lättläst text. Till exempel är det pedagogiskt förklarat skillnaden mellan resultatet av olika beskärningstider. Boken känns modern och har ett mycket trevligare upplägg än de flesta mer omfattande beskärningsböcker. Trots att vi slipper tätskrivna sidor får författaren med det mesta och de fina illustrationerna gör sitt till.

Förutom allmän information i början av boken kan den fungera som ett bra uppslagsverk, då varje bär- och fruktslag fått sitt eget kapitel. Här presenteras bra sorter för olika delar av landet, ja, Norrland nämns också, och även en del av de nya härdiga sorterna som kommit. Lite historik, beskärning vid olika utvecklingsstadier och hur man tacklar sjukdomar och ohyra.

Nu kan du vinna boken! Klicka på fliken Tävling och svara på en enkel fråga. Snabba ryck, för tävlingen avslutas redan måndag kväll 11/12 kl 21. Så vi hinner med fler tävlingar!