Mota förkylningen med naturmedel

Förkylningen kommer aldrig vid lämplig tidpunkt. Så därför gäller det att “mota Olle i grind”. Extrakt från den fina trädgårdsblomman Echinacea har jag alltid till hands för att ta så fort symptomen börjar märkas. Jag har många gånger lyckats hålla mig frisk när andra i närheten åkt dit. HÄR kan du läsa om Echinacean. Till den har jag lagt andra naturmedel som komplement. Pressad vitlök som rörs ner i lite fil gör gott, men håller inte bara baciller borta – kanske människor också på grund av lukten.

Naturmedel mot förkylning
Naturmedel mot förkylning

Lindblomste är bra för att det höjer kroppstemperaturen och liksom feber bränner bort virusen. Och att krypa ner under täcket med kläder på höjer värmen ännu mer. Teet är riktigt gott dessutom. Lindblomsknoppar är också verksamma, om det kan du läsa HÄR. Nyligen har jag lagt till riven pepparrot i mitt förkylningsapotek. När jag varit på resa och blivit förkyld har jag istället för ren pepparrot köpt Wasabi-peas. Wasabi är ju egentligen grönfärgad pepparrot och med en hel näve sådana bränner det till ordentligt i munnen och näsan så att ögonen tåras och den täppta näsan öppnas.

För mig fungerar dessa medel från naturen bra. Har du någon liknande erfarenhet eller tips på något annat bra botemedel?

 

 

 

4 reaktioner på ”Mota förkylningen med naturmedel

  1. Britt-Mari Törnquist

    Noni är helt super, men jag stödjer upp ibland med riven ingefära som jag blandar i varmt vatten med honung. Även näsan kan ibland behöva en dos saltvatten, när jag är lite täppt. Saltvatten kan man göra själv, annars finns det på apoteket.

  2. Iris Sellgren

    Ja, mitt “knep” mot virus och influensa stavas Tahitian Noni, enkelt att inta (ca 60 ml juice) och väldigt effektivt, då det innehåller alla tänkbara vitaminer och mineraler samt en massa annat som essentiella aminosyror, smärtstillande ämne (samma som i Aloe Vera), ja sammanlagt har EU hittat 153 olika ämnen. Den ger otroligt bra immunförsvar och rensar kroppen från slaggprodukter. Jag har nyss fått bekräftat att min ålder “egentligen” är 54 i st f 64 (då har man kollat mina slaggprodukter och utifrån det bestämt min ålder). Jag tror att Noni-juicen är en stor bidragande orsak till det goda resultatet.

Kommentarer inaktiverade.