Nyttiga snacks till julbordet

Har man besök av inte bara en, utan två kostrådgivare till jul förpliktigar det till att fixa något nyttigt också, på julbordet! Det är alltså yngste sonen och hans sambo som kommer, så jag får säkert god hjälp. Min erfarenhet är att grönsaker har svårt att hävda sig på julbordet, det mesta blir kvar, men nu ska det testas grönkål. Jag har alltid tyckt om den, men det har sällan blivit av att använda den. En lättodlad grönsak som dessutom klarar sig i trädgårdslandet ända fram tills nu. Det finns olika sorter av grönkål, min favorit är svartkål som också kallas också palmkål. Liknar faktiskt lite en palmkrona och är snyggt blågrön – den platsar även i en rabatt!
Svartkål, palmkål 'Nero di Toscana'

Ikväll prövar jag grönkålschips som sägs vara så goda. Bara att skölja, klippa bort nerven och lägga på bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på flingsalt. Sedan 10 minuter i 200 grader. En sallad med hackad grönkål, sötmandel mm är också gott, det ska också stå på julbordet.

Svartkål blir chips

Sista tävlingen om fina grejor från Ljusbutiken är avslutad ikväll och snart presenteras de lyckliga vinnarna. MEN det är inte över, för nästa vecka kommer en jultävling med 3 presentkort från fröfirman Impecta. Och vet du – de har svartkålen i sitt sortiment!

Och nu åker svartkålen in i ugnen !

2 reaktioner på ”Nyttiga snacks till julbordet

Kommentarer inaktiverade.