Provar dunderkur mot förkylningen

När jag kom hem från kvällens föreläsning hade förkylningen brutit ut. Igår nös jag så vansinnigt mycket så jag trodde att det som vanligt var något jag blivit allergisk mot, men inte då. Kul att jag i alla fall kunde hälsa på hos Fredrika Bremer-föreningen i Övik som stöttat mig med stipendium två gånger under mina studieår på Nordvikskolan. Ett bildspel med trädgårdsfavoriter visade jag hos dem. Men nu är det dags att kurera, för det är väl ingen mening med att vara sjuk. Så fram med grejor. Den fina muggen från tulpanernas Holland ska fyllas med en dunderkur!

Ingefärate

Preparat av Echinacea använder jag alltid sådana här gånger och även lindblomste, men istället för det senare har jag nu testat ingefärate. Jag kokade 2 dl vatten med 2 cm riven ingefära och lät dra i 15 minuter. När det svalnat tillsatte jag pressad citron och en rejäl sked honung. Oj vad starkt, och inte gott, snällt sagt. Då föredrar jag den beska Echinacean. HÄR kan du läsa om den och mina andra kurer. Wasabi ska jag också ta som vanligt , det är ju gott dessutom! Är det någon läsare som har ett bättre recept på ingefärsteet?

Imorgon blir det tips inför Alla Hjärtans Dag. Välkommen tillbaka då – bra sätt att träffas eller hur? Inga virus som smittar – människor i alla fall!