Rabarber- och jordgubbspudding med keso. Gott och nyttigt!

Årets sista rabarber fick bidra till min nya pudding, kaka, eller vad man kan kalla den. Jordgubbarna tog jag ur frysen. Bara jordgubbar går förstås, dem kan man köpa frusna året runt om man inte har egna.

För någon vecka sedan gjorde jag puddingen och frös in det som blev över. Så härligt att få plocka fram nåt gott nu på lördagskvällen!

Rabarber- och jordgubbspudding med keso

Rabarber- och jordgubbspudding 225 grader i 30 minuter
5 ägg
1 dl socker (eller mer efter smak)
500 g keso
1/2 tub (1 ml) citronessens Backaroma el liknande
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Rabarber skuren i bitar och avrunna tinade jordgubbar, 900 g sammanlagt, blandas med 1 msk potatismjöl. Den överblivna jordgubbssaften brukar jag koka kräm på.

Råsocker och flagad mandel att strö på.

  1. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner keso och smaksättningen.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
  3. Bred ut smeten i en mindre långpanna med bakplåtspapper.
  4. Fördela rabarber och jordgubbar över smeten.
  5. Strö över råsocker och flagad mandel.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Tiden beror på storleken på långpannan. En liten långpanna tar längre tid att grädda och en större med tunnare smet går fortare. Kolla med en sticka så allt är genomgräddat. Konsistensen ska vara ungefär som pannkaka.

Serveras ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. Tack var keson och äggen är detta riktigt mättande. Passande efter en soppa.

2 reaktioner på ”Rabarber- och jordgubbspudding med keso. Gott och nyttigt!

  1. Mums!
    Jag har ju bott på hotell ett tag nu och kommer så att göra ett tag till. Längtar efter min egen mat, låter konstigt kanske, när många längtar bort, men det kan också bli lite för mycket av detta. Så är mitt jobb.
    Ha det bra!

Kommentarer inaktiverade.