Svenskar älskar tulpaner

Vilka vackra romantiska tulpaner jag fick tag i! Dubbla med flera blommor på varje stjälk. Och när de slår ut är de som finast i motsats till de vanliga. Men tulpaner finns för alla smaker och det är billigt att unna sig en bukett till helgen. 30 stycken som här behöver inte kosta en förmögenhet och håller sig rätt länge om de står svalt på natten. HÄR kan du läsa mer om hur du sköter tulpaner.

Dubbla tulpaner i vitt rosagrönt (1)

Vi svenskar är storkonsumenter av tulpaner. Nyligt presenterades statistik från Jordbruksverket och vi slår nu vårt eget rekord! Antalet skördade tulpaner i Sverige har ökat från 125 miljoner 2008 till 152,5 miljoner 2011. Sämre kan man lägga pengarna på, och dessutom är tulpanerna odlade i Sverige. Andra snittblommor kommer oftast från Holland, och innan dess kan de till och med ha odlats i Israel eller Sydamerika. Lång resa det!

Dubbla tulpaner i vitt rosagrönt (2)

 

2 reaktioner på ”Svenskar älskar tulpaner

  1. Intressant inlägg! Jag bor i Wales och här finns natruligtvis tulpaner att köpa, men ser inte många buketter i hemmen. Som du säjer, vi svenskar älskar tulpaner!

    1. Monica Söderström

      Hej Lena! Vad kul att du där bort i Wales läser min blogg! Du har det väl grönt och fint där skulle jag tro. Vore kul att se en bild! Här behöver vi tulpanerna än så länge tills det börjar grönska och blomma ute. Inte ens i Halmstad såg jag några vårblommor när vi var där förra helgen.

Kommentarer inaktiverade.