Min nygjorda rödvinbärsdricka och mina hemgjorda salta mandlar får ackompanjera TVns Millenium i den mörka höstlika kvällen. HÄR finns receptet till mandlarna – nyttiga snacks. Rödvinbärsdrickan innehåller ingen citronsyra så det behövs väldigt lite socker. Så det är ingen fara att dricka glas efter glas. Frysta vinbär blir surare så det är bättre att göra saft på färska, så har du kvar på någon buske kan du prova redan i höst.
Rödvinbärsdricka
1 liter röda vinbär, malda eller mixade
1 liter kokt kallt vatten
1 ekologisk tvättad citron i skivor
Blanda allt i en rostfri kittel och låt stå kallt i 1 dygn. Häll upp i silduk och låt rinna ganska länge. Rör ner lite socker efter smak. Tillsätt konerveringsmedel Atamon om drickan ska sparas mer än någon dag.
Lite pyssel med frön blev det också under TVtittandet. Man kan tro att det är kaffepulver som ligger på tidningen, men det är frön till anagambräcka som jag rensat genom silen. Det går att ta frön från många trädgårdsväxter, för att få fler eller att dela med sig. Just anagambräckan, Tellima grandiflora, har jag fått förfrågan på att sälja frön. Efter rensningen stoppar jag fröna i kaffefilter som är luftiga. HÄR finns bild på den söta anagambräckan, en tålig marktäckande perenn som sprider sig.
En fröpåse kostar 20 kr + porto – vill du ha så hör av dig!
Imorgon får du recept på kladdkaka med rödvinbär – riktiga sötsaker!
Hej
Jag köper gärna ett par påsar med frö till anagambräckan
Hur löser vi betalningen? Har du Swish-tjänsten eller skickar jag pengar i ett kuvert till dig?
Om du mailar mig så kan vi bestämma hur vi löser det samt min adress
Vänliga hälsningar
Ewa Berglund