Så får du tulpanerna att blomma tidigare!

En del sena tulpansorter brukar blomma fram till midsommar – minst – i varje fall i vår visningsträdgård i Nordingrå som ligger på norrsidan. För sent tycker jag, den tiden finns det annat som blommar. Så i år har jag tänkt om och planterar lökarna i växthuset här hemma i Överbilla. Växthuset brukar jag bara använda på våren för att driva upp perenner till försäljning men i en hörna la vi djup sand och planterade en vinranka, som förstås blev glömd första vintern. Den fick varken skydd mot kyla eller vatten när vårsolen började ligga på, så nu har jag en ledig yta.

så blommar tulpanerna tidigt (1)

Här ska nu växa papegojtulpaner och en fin färgmix av vanliga tulpaner. Ingen ser den blomningen, där växthuset står nedanför huset, så alla tulpaner ska skördas och bli fina buketter. På det här sättet blommar tulpanerna 1-2 veckor tidigare. Några satte jag ute också så finns det att plocka lite längre tid.

så blommar tulpanerna tidigt (2)

Nu finns det realökar att köpa och tulpaner är det inga problem att plantera nu, så passa på om du vill ha lite extra! HÄR kan du läsa om vad du kan göra med realökarna.