Stora planteringsveckan = Pionvecka i Monica´s Cottage Garden i Salsåker, Nordingrå.

KÖP EN PION FÖR MINST 150 KR OCH FÅ GRATIS EN ´SARAH BERNHARDT´, stora rosa fluffiga blommor, faktiskt världens mest sålda pion. Detta gäller så långt lagret räcker hösten 2022.

Lycka är få plocka pionbuketter i trädgården!

Nu är det bästa tiden att plantera pioner. De får en snabb start i höstens svala jord och kommer fort i blom. Sommarplantering ger en sämre start och nu finns det mera tid. Dessutom får pionerna en rivstart till våren då de redan är i jorden. Därför har vi nu erbjudande på våra pioner, rotade i kruka. Stora Planteringsveckan firas Sverige runt, faktiskt är det så att vi kan plantera så länge det går att gräva. Det gäller även i kalla trakter. Är växten fullrotad i krukan så går det bara bra. ( Märk: Barrväxter behöver skyddas mot vårsolen med juteväv om de inte hunnit rota sig). Pioner och rosor går dessutom att plantera även barrotade (rötter utan jord). Jag har faktiskt planterat pioner i november ett år. Och de trivs och mår bra. Framöver ska jag gräva ner 15 st – minst. Pioner kan det aldrig bli för mycket av! Lättskötta, friska och härdiga. Bättre växter för våra kalla trakter kan inte finnas! HÄR i slutet av tidigare inlägg finns tips om pionplantering på hösten.

Nu håller vi till i Salsåker 220, Nordingrå men pionerna kan tas till Själevad. Kontakta 0736 37 22 12 så fixar vi det.

Det finns vita, rosa, trendig aprikos/corall och mörkröda pioner. Alla utvalda fina sorter. HÄR kan du läsa om alla.

4 reaktioner på ”Stora planteringsveckan = Pionvecka i Monica´s Cottage Garden i Salsåker, Nordingrå.

  1. Louise

    Pionerna jag köpte hos dig för några år sedan har blommat så fint i sommar! Jag undrar om man ska klippa ner dem på hösten? Eller inte?
    Louise i Östersund

    1. Vad roligt att du lyckats så bra! Jag minns att du skötte dem exemplariskt efter plantering i kruka! Ja det är bäst att klippa bort bladen på hösten då de eventuellt kan bli upphov till Botrytis, en sorts mögel. Fast många år har jag inte klippt på hösten och inget hänt. Kanske mindre kinkigt här norrut. I vilket fall skönt att ha det gjort. Klipp när bladen börjat vissna. Lyckat till även i fortsättningen!

Kommentarer inaktiverade.