Trädgårdsinspiration från Brooklyn Botanic Garden

Både växter man skulle vilja ha i egen trädgård och sådant man bygger för trädgården hittade jag idéer till när vi var till Brooklyn Botanic Garden under dagarna i New York. För er som är extra trädgårdsintresserade kommer här mer från trädgården. HÄR kan du se tidigare inlägg med japanska trädgården. HÄR och HÄR om olika kända besöksmål i City. Frilandsklerodendron med sina metallblåa bär med röda stjärnor var som vackrast i oktober när vi var där. Tro om den skulle kunna trivas hos mig – med lite extra omvårdnad – då den uppges klara zon 3-4? Ett riktigt varmt ställe behöver jag, så den hinner utveckla bären. Lite svårt då jag inte har några lediga söderväggar…

Clerodendrum trichotomum frilandsklerodendron

Såklart kan jag inte plantera alla fina växter jag såg. I södra Sverige kanhända skulle mycket fungera. Den här busken med lila bär vore fin att ha. Jag är osäker på vad den heter men tror det är en Callicarpa, glasbär. Någon av er bloggläsare kanske vet?

Kan detta vara Callicarpa glasbär?

En väldans flott hibiskus, med blomma större än handen passar så här i juletid. Hög var plantan också, du ser att jag får sträcka mig för att nå. Inget på friland för mig fast det stod Hardy Hibiscus på skylten.

Hibiscus ´Lord Baltimore´

Ett vackert rödbladigt träd, kallat Purple Leaf Mimosa Tree, torde bara gå att odla i kruka i Sverige. Inte så stort träd, så vill man så…man lär kunna ha den som bonsai.

Silkesträd, Alibizia julibrissin ‘Summer Chocolate’

Så kommer lite idéer för att bygga i trädgården. Klättrande växter är härligt, men inte alla spaljéer man kan köpa är fina. Den här som fanns i rosenträdgården, skulle man enkelt kunna tillverka själv av armeringsnät.

Denna rosenbåge (med fyra ben) bildade som ett rum. Smakfull och diskret form. Om man kunde svetsa så skulle den gå att tillverka av 2 förlängda armeringsjärn per hörn, sammanhållet av armeringsnät. Sedan behöver man förstås sådana rosor som växer så där många meter och fyller bågen. Hos mig är det bara honungsrosen ´Hybrida´som skulle vara en bra aspirant.

Rosenbågar bildade ett långt staket med omväxlande stolpe och båge. Med kraftiga stolpar skulle väl det också gå att göra med armeringsjärn.

Rosenbågar i Brooklyn Botanic Garden

Slutligen var kompostlådorna praktiska och prydliga. Lock har jag önskat mig länge till mina lådor, men locken kan bli väldigt tunga om det snöar mycket. Den här stabila konstruktionen med ett nät mot möss och fåglar ska jag önska mig av snickaren.

2 reaktioner på ”Trädgårdsinspiration från Brooklyn Botanic Garden

Kommentarer inaktiverade.