Variation på blommor till Alla Hjärtans Dag

Röda rosor är de mest populära blommorna på Alla Hjärtans Dag. Hela världen firar dagen, så nog blir de röda rosorna dyra. Men tänker man bara lite “outside the box” finns det fler romantiska blommor än dem. Ska du fria, så är kanske 10 röda rosor bästa valet, om du går efter Blomsterspråket i alla fall. Fast frieriet blir extra dyrt dessa dagar! HÄR kan du läsa om Blomsterspråket och det “misslyckade” frieriet.

En bukett röda papegojtulpaner kombinerat med ceriserosa, ljusrosa, gula och vita blommor skulle man inte säja nej till. Kolla in hyacinterna, de används ofta numera som vårblomma, både inne och ute.

Women's Day - Mother's Day 2014
Bild Blomsterfrämjandet

 

Hjärta m Hoya Kerii fr Flora Dania
Bild Flora-Dania

Ett hjärta av mossiga kvistar pyntat med bara några rosor eller helt i grönt kan vara fint eller som här med porslinsblomman Hoya kerii. Med sina hjärtformade blad är den väl om något rätt växt för Alla Hjärtans Dag! Visste du att man kan plantera ett sådant hjärta i vanlig jord så rotar det sig till slut. I fall du skulle få en sådan här skapelse…

Blomsterbutikerna runt om i landet producerar nu för högtryck. Så även Blomsterhörnan i Gullänget där det skapas för fullt. Ett trevligt ställe där det finns mycket spännande att titta på. Fyra exempel ser hur här!Blomsterhörnan

Vill du slå på stort, kan du göra detta röda hjärta med kvistrosor i ljuskoppar av rött glas eller låga vaser, rosenblad i mitten och i ljuskopparna och rosa jasmin som slingor runtom.

Alla Hjärtansdukning i rött Bild FloraDania m Jasminum polyanthum
Bild FloraDania

Att bjuda på ett litet geléhjärta kan också räcka för att glädja någon, HÄR finns recept på hemgjorda.