Knapriga, söta kakor med härligt krämig nutella som fyllning. Till jul kan de få lite snö av florsocker.

Whoopies med hemgjord nutella 30 st dubbla 200 grader
Kakorna:
200 g smör, rumsvarmt
3 1/3 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
3 1/3 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Nutella:
200 g hasselnötter
125 g Marabou mjölkchoklad
1/4 dl flytande honung
salt
ev. florsocker
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. Blanda ihop med fingrarna (eller använd en matberedare). Rör ner ägget.
Kyl degen en stund och forma 60 bollar, platta till lite, och lägg på plåt. Eller gör 2 rullar av degen och låt stelna i kylen i 30 minuter, så kan du skära 3-4 mm tjocka skivor.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
Nutella:
Sänk ugnen till 175 grader och rosta hasselnötterna mitt ugnen i ca 10 minuter. De ska bli lite ljusbruna men inte brända. Rör om ibland. Noggrann passning behövs. Häll upp nötterna i en kökshandduk och gnugga så att skalen lossnar. Lite kvar gör inget.
Smält chokladen i micron på låg effekt.
Kör nötterna i matberedare tills de ger ifrån sig oljan. Skrapa ner från kanterna det som inte är helt malet och kör mer.
Tillsätt honungen och kör lite mer.
Blanda ner chokladen och en aning salt. Kör lite till.

Låt svalna innan du fyller kakorna två och två. Vill du ha “snö” så ös på lite florsocker genom en sil. Det blir också gott att fylla med marmelad.
…
Ser fantastiskt goda ut!
Ja farligt goda!
Wow, ser så gott ut!
Tyvärr saknar jag igen vissa ingredienser och sitter i karantän här i Wales.
När jag såg att du skrev Marabou mjölkchoklad var jag tvungen att sluta läsa, innan längtan till Sverige blev alltför svår. Älskar denna choklad!