Viccys dajm- och blåbärskakor

Julbaket är i gång! Varje år testar jag några nya recept. Kakor med godis blir alltid gott – förstås, och jag fick användning för blåbären jag torkade i höstas. Både syrligt och sött ihop. Jag bakar som vanligt trots att vi inte kommer att träffa mycket folk. Fast jag gör mindre satser. Julpyntningen vill jag inte heller släppa, är det någon gång den behövs, är det nu! Jag kommer med ett inlägg om hur jag pyntat på inglasade altanen. När det är klart..

Viccys dajm- och blåbärskakor, ett prisbelönt recept.

Viccys dajm- och blåbärskakor 35 st 175 grader ca 10 minuter

2 3/4 dl vetemjöl

1/2 dl potatismjöl

1 dl florsocker

150g smör

1msk vatten

1-2 hackade dubbeldajm

50 g torkade blåbär

Blanda ihop mjöl och florsocker. Lägg i smöret skuret i kuber. Finfördela smöret med fingrarna och blanda ner vattnet. Blanda ner dajmen och blåbären.

Forma degen till 2 rullar. Enklast att klicka ut degen på plastfolie och rulla ihop. Låt degen stelna i frysen 1 timme.

Ta fram rullen i rumsvärme en stund och skär sedan i centimetertjocka skivor.

Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen, på plåt med bakplåtspapper.

HÄR har jag flera recept med godis, Polly, Kicks Dumle och After Eight.

2 reaktioner på ”Viccys dajm- och blåbärskakor

  1. Mums! Låter så gott.
    Jag märker mer och mer att många recept innehåller ingredienser jag inte kan få tag på, som t ex Dajm. Det finns på IKEA, men i dessa coronadagar kan jag ju inte komma dit. Det tar en timma att åka och är i ett område med stor smitta.
    Tack i alla fall för alla dina recept som ger inspiration!

Kommentarer inaktiverade.