Rosablommande härdigt träd

Ja tänk att det finns! Blodhäggen Prunus padus ´Colorata´ trivs till och med i zon 6. Höjden blir 5-7 meter och den tål beskärning bra och den angrips inte så lätt av häggspinnmal liksom den vanliga häggen. Många fördelar har den men utseendet slår väl det mesta! Och bladen skiftar i mörkrött och grönt. Så här i bladutspring på bilden har den också fin koppartonad bladfärg. Det här vackra exemplaret såg jag nånstans i Stockholmstrakten vid den studieresa vi gjorde när jag gick på Nordviks trädgårdsutbildning. Jag hade glömt bort det tills jag nu såg bilden. Märkligt att jag inte direkt for åstad då 2010 och inhandlade en blodhägg! Då hade jag haft ett ståtligt exemplar nu.

Blodhägg Prunus padus ´Colorata´ zon 6

Det har varit glest med blogginlägg sista veckan, tyvärr, men jag har bara inte hunnit. Däremot har jag två trädgårdskurser på gång, har gjort bokföringen och momsdeklarationen och fått iväg en artikel till Trädgård Norr. Så du som har den tidningen får snart läsa där om en trädgård i Örnsköldsvikstrakten. Mitt nästa blogginlägg kommer att tipsa om hur du enklelt och billigt kan få massor av basilikaplantor, så du kan göra egen pesto till sommarn!