Inspiration för vårens blomning med bilder från Holland

Nu är det dags att plantera vårlökarna. Jag hittade storpack av frilandshyacinter som jag inte kunde motstå när jag kom att tänka på de fantastiska hyacintplanteringarna i världens vackraste vårpark Keukenhof, Holland. Jag var dit 2012 på klassresa med floristerna. Så här bjuder jag på ett gäng inspirationsbilder. Hyacinterna kommer ofta igen andra året men med mycket glesare blomklasar. Liksom de flesta tulpaner är de bäst första året och en väldränerad jord är viktig.

Imorgon kommer mina utlovade tips om användning av tomatskörden.

Hyacinter på friland går bra även här i Norrland. Den mörka purpurlila färgen är så härlig!
Nu är det dags att förbereda om man vill få sådan här vårblomning
Hyacinter ger verkligen effekt med sina tjocka maffiga blommor. Som alltid är det mängden som gör det.
Ljuvlig blomning av olika slag var det i Keukenhof. Ett hav med rosa tulpaner under vitblommande körsbärsträd är inte fel…
Jag njuter av en magnolia i “min” färg!
Blåblommande scilla och pärlhyacinter och gula påskliljor förökar sig själva så man kan dela och plantera ut. Till slut kan man få det så här fint hemma hos sig själv.