Julgott del 2: Fruktläder utan socker – riktigt naturgodis!

Nu prövar jag ett godis som lär bli det nyttigaste på julbordet. Med recept jag hittat på Facebook, men min egen blandning. De sista av mina egna äpplen som börjar bli skrumpna skalade jag och kärnade ur. Inte kul att äta nu men synd att kasta bort. Lika mängd jordgubbar från frysen, tinade jag innan jag mixade ihop allt och bredde ut tunt på bakplåtspapper. Så skjuts in i ugnen på lägsta värme ( 40 grader i min ugn) och på med varmluftsfläkten och luckan en aning öppen.

Sockerfritt Fruktläder med äpple och jordgubbar

Jag har ingen aning om hur lång tid det ska torka men då smeten inte innehåller socker måste det vara väl torkat så det inte blir mögel. Om någon dag ger jag rapport om hur jag lyckades. Det ser i alla fall gott ut, än så länge!

Snart startar jultävlingar här på bloggen med finfina vinster från Ljusbutiken.nu. Sådant som passar i advent och jul. Vi ses!

2 reaktioner på ”Julgott del 2: Fruktläder utan socker – riktigt naturgodis!

    1. Monica Söderström

      Ja jag kan meddela att det blev väldigt gott! Syrligt men är det utan socker så… Ha en bra vecka.

Kommentarer inaktiverade.