Julrecept 2: Läckraste mjuka mintkulorna! De går att göra glutenfria också!

Ett av mina bästa godisrecept får du här andra dagen i december! Imorgon blir det ett kakrecept. Detta är helt enkelt en ljuvlig mintkonfekt gjord med många goda ingredienser. Perfekt konsistens med lite mintknaster. Det blir många av en sats, fast en en del åker direkt ner i bagarens mage, ha, ha! Väldigt fin present också! Det är flera moment i tillagningen, men det tar inte så väldigt lång tid. För glutenfritt, köp glutenfri choklad och polkagrisar och marshmallows förpackade i påsar, inte från plockgodiset.

Mina mjuka mintkulor

Mjuka mintkulor ca 80 st

60 g smör
5 dl socker
1 1/4 dl gräddfil
350 g vit blockchoklad i bitar
200 g marshmallows, delade
1 1/4 dl krossade polkagrisar
(ev lite pepparmintsolja)

florsocker att rulla i

  • Blanda smör, socker och gräddfil i en stor kastrull. Värm upp försiktigt under omrörning och låt koka i 5 minuter ( tills termometern visar 112 grader, mjuk knäck).
  • Ta kastrullen från plattan och rör ner vit choklad och marshmallows tills det smält.
  • Vänd ner polkagriskrosset. Jag tycker det ger lagom mintsmak, men ta lite pepparmyntsolja om du vill ha starkare smak.
  • Låt stelna i kylen och gör sedan kulor och rulla dem i florsocker.
  • Förvaras gärna i frysen, då är konsistensen som bäst.
Oj vad mycket godsaker det är i mintkulorna!