Lyxdessert: Kokospannacotta med granatäpple

Fräsch kokossmak med sötsyrliga granatäpplekärnor gör en festlig dessert för helg och fest. Kokosmjölken gör den lite mindre fet. Den går fort att svänga ihop men behöver lång tid i kylen för att stelna. Det blir en krämig konsistens, önskas fastare, ta lite mer gelatin.

Kokospannacotta med granatäpplekärnor

Kokospannacotta 4-6 port

3 gelatinblad
1 burk kokosmjölk (4 dl)
2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 msk pressad citron
3 msk malibulikör (kokoslikör) eller vit rom
Garnering: 1 granatäpple, 1/2 dl riven kokos.

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp kokosmjölk, grädde och socker och låt sjuda lite.
  • Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Lägg dem i gräddblandningen, rör om och låt smälta. Tillsätt citronsaft och likör.
  • Låt blandningen svalna, rör då och då. Häll upp smeten i vackra serveringsglas och täck med plastfolie. Låt svalna i kylen i 6 timmar.
  • Rosta kokosen i torr stekpanna under omrörning. Dela granatäpplet och peta ur kärnorna.
  • När pannacottan stelnat, garnera med kokosen och granatäpplekärnorna.
Festlig dessert

NJUT!

2 reaktioner på ”Lyxdessert: Kokospannacotta med granatäpple

Kommentarer inaktiverade.