Mera julpysselidéer – och ännu mer kommer…

När jag var till Birsta i veckan samlade jag på mig ännu fler idéer än jag redan hade. De här granarna som jag såg på Blomsterlandet består av kvistar av nobilisgran som är bundna fast eller limmade på en käpp med en fot så den står stadigt. Min variant ska bli i två höga krukor där “stammen” ska synas. De kommer att ta tid att göra så de kan få vänta till närmare jul.

FullSizeRender (1)

Idén med att fylla en glasvas kommer att gå fort, bara jag skaffat konstrosor. De runda skivorna av trädstammar finns att köpa men jag räknar med att mannen gärna tar sågen och fixar det. Sedan är det bara att varva hela härligheten med mossa och kottar och vad som finns, och strö lite konstsnö mellan varven. En ljusslinga inuti skulle också bli fint.

FullSizeRender (2)

På Billstagården, mitt jobb, har jag först idag hängt upp en prydnad vid dörren. Vi har många uthyrningar i december så den ska hinna göra nytta. Jo, jag hade julpyntat till julfesten, mest inomhus. Till dörrprydnaden återanvände jag fjolårets stomme med pilkvistar som jag sprayat med röd lackfärg. HÄR kan du se fjolårets dekoration som då hängde vid min egen dörr. I år valde jag att komplettera med kvistar från min stora tuja ´Smaragd´ som har så fina fröställningar. Grankottar från skogen (de slår ut om du tar in dem i värmen), några Ingrid Marie-äpplen som klarar sig bra ute, och rödvitt papperssnöre. Nästan allt gratis från naturen!

IMG_1802

Genom kottarna och äpplena har jag trätt ståltrådar att fästa med. De röda kvistarna bildar faktiskt ett hjärta, fast uppåner. En annan idé är förstås att vända hjärtat rätt väg och bara dekorera med ett band.