Nya gröna trender

Visst är de nya ljuslyktorna fina, med mönster från monsterans blad, en grön växt som nu är trendig igen. Bladen är stora och blanka och är tacksamma som manschett till buketter. Den kan faktiskt blomma – fast knappast inomhus – och får frukter som ser ut som ett mellanting mellan små ananas och majs. När jag var på Madeira såg jag monsterafrukter på jättestora plantor i en trädgård och fick smaka. De var väldigt söta och goda.
Ljuslyktor med monsterablad

Djungel på gardinenDjungel på gardinen (2)Mycket grönt, frodigt, växande och slingrande har kommit även på gardiner, som dessa jag såg på rean. Gult sägs vara i ropet, men tydligen gick det inte hem, då gardinen nu står i reahörnan. Allt det gröna, däremot, tycker jag om – naturligtvis! Djungelgardinen här är kul, men känns svårplacerad. Modet brukar återspeglas också i trädgården och nu är den naturliga, lite vilda stilen populär. Lite som min trädgård då! HÄR kan du läsa mer om trender 2015.

Keramikvas med veckat mönster red(2)

Keramikvas med veckat mönster (1)De blanka vaserna med grafiskt veckat mönster känns då helt nya, jag minns inte av något liknande. De är inspirerade av japansk papperskonst och dem gillar jag lika mycket som det frodiga gröna. Flera trender brukar finnas jämsides och det mesta är fint, men allt passar inte överallt för det. Vaserna i svart, även träden skulle passa perfekt i vardagsrummet, men man kan inte köpa nytt hela tiden. Det får räcka att fantisera. HÄR kan du titta in i vardagsrummet där de skulle stå. Men jag kunde inte motstå en romantisk reagardin med stora rosa rosor och gröna blad i olika nyanser i akvarellstil. En stil som inte riktigt passar hos mig, men jag har många utrymmen och två hus, så någonstans ska jag kunna få upp den och njuta av rosor varje dag! Ingen bild på den förrän jag hittat ett lämpligt fönster!

Fina filtar i milda färgerFina sköna bomullsfiltar i milda färger, även grönt!, kändes också lockande. De borde väl komma på rean fram mot sommaren. Kanske då.

Alla bilder kommer från en runda på Åhléns. Inget jag har betalt för, utan jag har bara visat sådant jag själv gillar.