Odla 3 sorters billigt grönt i februari

Med enkla medel och lite pengar kan du odla dina egna grönsaker inomhus just nu om du väljer dessa förslag.

  • Odla ärtskott av vanliga gula ärter du köper i matbutiken för en tia eller två. Ett paket ärter räcker till många omgångar. Måste vara den billigaste grönsaken just nu. Om man inte har sparat i matkällarn sedan fjolårets trädgårdsodling. Ljuset i ett fönster, även vintertid, räcker. HÄR finns beskrivningen.
Hemodlade ärtskott
  • Odla groddar. Ännu enklare. Jag groddar helst alfalfafrön eller mungbönor. Tar inte många dagar och nu behövs inte ens jord – bara vatten. HÄR är beskrivningen.
Alfalfagroddar
  • Odla basilika. Direkt på istället för en omväg via frön. Köp en kruka basilika i matbutiken och föröka den med sticklingar. Medan de rotar sig räcker det med dagsljus. Även på diskbänken med tänd belysning ovanför kan de klara sig med det ljuset, åtminstone om du har lysrör där. När dina nya plantor vuxit på sig kan du ta sticklingar från dem och få ännu fler plantor osv. Eventuellt kan du behöva en belysning, men i ett söderfönster är det snart bra med ljus. Annars är en gammal lysrörsarmatur perfekt. Bara att hänga i kedjor. HÄR finns beskrivning på hur man rotar basilika.
En planta basilika kan bli många