Oj så det växer i källarförvaringen!

Törnrosas kjortel, Rhodochiton atrosanguineum, har mått riktigt gott i min kalla tvättstuga nere i källarn – ja, inte lägre än 10-15 grader. Jag sparade två plantor från i somras eftersom de egentligen är fleråriga men inte klarar kylan. De gav också massor av frön, så det räcker och blir över fast jag ska så en del plantor för BillaBloms försäljning. För att lyckas ska man tänka på att de vill ha en luftig jord och inte stå för blött. Eftersom de växer mycket behövs rejält med näring också. I somras planterade jag i “Vår egen jord”, gula säckar med en jord som liknar U-jord. Grov och luftig, precis vad som behövdes den regniga sommaren. Säckarna tog fort slut hos BillaBlom så i år tar vi hem större laddning!

Törnrosas kjortel övervintrar

Redan i somras var törnrosorna manshöga och har fortsatt att växa. Nu har de slingrat sig fast i tvättlinorna i taket och blommar lite. Jag har kostat på dem ett dubbellysrör som lyst hela dagarna, även andra blommor har mått gott därunder. HÄR kan du se hur granna de var i höstas. (Bilderna är tyvärr på sniskan, något var fel i bloggen en period) Fast inte lyckas jag med allt, en endaste fuchisa har jag kvar, den glesa som du ser på bilden. Det är en trädfuchsia, som ett litet träd med lila små blomklasar liknande syrener. Tur att just den klarat sig och snart är den grön och fin igen! Och jag kan skaffa mig nya fina fuchiasorter, fast jag vet inte riktigt var. Förr kunde man köpa från Rockdala, som tyvärr har lagt ner. Vet någon av er läsare var man kan köpa sticklingar numera?

Törnrosa övervintrar i källarn