Dammen, nya pergolan och brunt mot vitt

Dammen är frusen och översnöad men kaveldunet är så fint med bruna cigarrer och gulabruna blad. Det är Typha gracilis som blir mindre än det vanligaste vilda kaveldunet. Det senare vågar man inte sätta i en konstgjord damm. Rötterna är så vassa att de kan perforera duken, men den sort jag har är ofarlig. Jag har dessutom planterat den i krukor.

Kaveldun i snö

Brunt är fint mot snön och klätterhortensians, Hydrangea anomala ssp. petiolaris, ljusbruna blommor sitter delvis kvar. Den har klättrar en bra bit på tallens stam, så till sommarn hoppas jag på vita skyar längs stammen. En kund förra sommarn köpte rätt många klätterhortensia som hon skulle ha krypande längs marken som marktäckare. Vore intressant att få se resultatet.

Klätterhortensia med vintervitt

Den fina pergolan med armeringsnät som mannen gjorde förra sommarn, kan det eventuellt bli fler av. Det kom en beställning på momangen, den kunden tänkte måla den vit. Har mannen tid och ork ska vi kunna sälja några sådana pergolor i sommar.

Pergolaspalje med armeringsnät

Det har ramlat in en del förslag på vad jag ska skriva om på bloggen, bland annat är det önskat mer om dammar. Tills vidare går det att läsa ett tidigare inlägg “Så bygger man (inte) en damm”! HÄR finns det. Du vet väl att du kan vinna ett presentkort på 1000 kr om du svarar på vad du vill att jag ska skriva om. Läs under fliken “Tävling”! Avslutas på söndag 22/2-16.

En reaktion på ”Dammen, nya pergolan och brunt mot vitt

  1. Visst är det vackert med det torra bruna mot den vita snön. Här har jag börjat fundera på växtkombinationer, särskilt sådana med vackra blad eftersom det är dem man har längst. Sådana skulle jag gärna läsa mer om.
    Trevlig helg!
    Birgitta

Kommentarer inaktiverade.