Önskerepris: Julgott 4: Småkaka med saffran och vit choklad

En favorit som följt mig i flera år. Kakorna har knäckig smak, lite som bondkakor, men flyter ut mer och går både att grädda så att de blir sega eller helt genomgräddade och spröda. Sist provade jag att tillsätta torkade rödvinbär. Syrlig, god ersättning för russin. Gillar du att baka så måste du bara prova detta recept! Och med sin härliga saffransgula färg blir de fina på julkakefatet!

Saffranskakor med vit choklad

Saffranskakor med vit choklad ca 25 kakor 175 grader ca 10 min

200 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 kuvert saffran
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk ljus sirap
(en näve torkade bär)
100 g vit choklad, hackad

Mortla saffran med en sockerbit och rör ihop med smör, strösocker, vaniljsocker och sirap. Elvispen fungerar bra till det. Blanda ner choklad och vetemjöl blandat med bakpulver. Rulla bollar och lägg på en plåt ganska glest. Platta till dem lite. Grädda så att de blir så sega eller spröda så som du vill.

Min ugn har ojämn värme så en del blev sega, andra spröda. Där föredrar jag de sega med det är en smaksak. Oavsett så är dessa kakor beroendeframkallande!

Fler favoritrecept finns på bloggen. HÄR är bästa bondkakorna, HÄR är fågelkakorna, HÄR är skrädmjölskakorna. Eller skriv in i sökrutan uppe till höger : godaste bullarna, krusbärstosca, mjölfri morotskaka, pollygömmor så har du mer att välja på. Du kan också söka på en ingrediens t ex mandelmassa, äpple… eller sök på julinspiration mat och bak. Scrolla ner på sidan och välj ur sökmotorns förslag och vill du se fler klicka på “Older posts” längst ner. Eller välj “Recept, smaskens” under Kategorier. Välkommen att söka nya recept här! Du kan sitta länge med det!

Sökmotorn kan dock ibland spela ett spratt, om du t ex söker på ägg, kan det komma fram inlägg om trädet näverhägg!! Ja denna blogg handlar mest om trädgård, fast mindre nu fram mot jul. Men det är väl bra att påminnas om att det inte dröjer så länge till vår!

En reaktion på ”Önskerepris: Julgott 4: Småkaka med saffran och vit choklad

  1. Pingback: Mina bästa saffransrecept till jul. - GladiGrönt

Kommentarer inaktiverade.