Mina bästa saffransrecept till jul.

Supersaftiga bullar, sega cookies, glutenfria muffins med färskost och mer ändå.

Mycket godsaker blir bästa bullarna som kan tänkas: mycket smör, socker, grädde, vit choklad etc. HÄR finns receptet. Just nu smaskar jag på en bulle, passar väl bra! Och mannen påstår att dessa bullar är det enda fikabröd han vill ha till jul. Fast det är kul att baka, så det blir mycket mer.

Mina bästa saffransbullar med vit choklad

Denna småkaka är precis som den bästa cookie du kan köpa, ja bättre, kan jag lova. Beroendeframkallande! Gör den extra stor om du vill ha den som cookie. Men har man många kaksorter till jul, liksom jag, blir en mindre kaka lämplig. Passar året runt förstås, då kan man välja bort saffranet, finns ju många andra smaksättningar att välja på, ex rivet citronskal, kanel, kardemumma. HÄR är receptet.

Saffranscookies

Man kan också baka nyttigare och även glutenfritt, men gott ändå. När jag nyligen var hos son och svärdotter bakade jag dessa med färskost och inte så mycket mjöl. Största delen ingredienser är ägg och färskost. Muffinsen är saftiga och precis lika goda som bakade med vanligt mjöl. Jag föreslog att lägga på lite vispad smetana och bär, men svaret blev att muffinsen var så goda ändå. HÄR finns receptet.

Glutenfria nyttiga saffransmuffins

Ett till saffranstips får du här. Saffransris med avocado och apelsin. Riktigt fräscht och bra att använda hälsosam svensk havre istället för importerat ris med innehåll av giftiga ämnen. Jag kommer att använda receptet någon gång under helgerna och gärna till fisk. HÄR finns det receptet.
Så önskar jag dig en God matjul, med smaskiga och även nyttiga rätter! Håll koll så kommer ett sammanställning med mina härliga godisrecept. Vill du inte vänta är det bara att söka upp i rutan till höger (funkar på Ipad och mobil i stående läge). Sök på julgott, julrecept, godis, konfekt eller välj kategori Smaskens, längst ner på mobilen, t höger på datorn. Eller sök på julinspiration, då hittar du bl a blomsterdekorationer mm.

En reaktion på ”Mina bästa saffransrecept till jul.

Kommentarer inaktiverade.