Korintkakorna jag smakade hos grannen för länge sedan har jag nu receptet till. Bara enkla ingredienser, men jag tror det är bikarbonaten som ger den extra goda smaken. Naturligtvis ger äkta smör också den bästa smaken och nyttigare än margarin är det också. Min andra favorit är de klassiska bondkakorna som också innehåller bikarbonat. HÄR är mitt bästa recept på dem, med extra sirap.

Korintkakor 30-40 st 175 grader
105 g rumsvarmt smör
100 g socker
1/2 uppvispat ägg
1 dl korinter
160 g vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
Vispa smör, socker och ägg poröst (elvisp, matberedare, hushållsassistent funkar alla till det). Tillsätt korinter och mjölet blandat med bikarbonat. Vispa lätt tills allt blandats. Lägg degen i kylen så den blir lite hårdare. Ta fram degen och gör en rulle som du delar i det antal kakor du vill ha. Rulla till bollar och lägg på plåt. Platta till bollarna lite. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Saffranskakor med vit choklad testade jag förra julen och de gick hem så nu hör de också till favoriterna. Som den allra godaste chocolate chip cookie men med saffranssmak. Den som brukar baka kolasnitt kan ersätta med dessa som liknar fast ännu godare. HÄR finns receptet. Den här gången gjorde jag dem inte runda, som i receptet, utan 4 längder och la på plåt och plattade till lite. Skar till sneda bitar efter gräddningen. Ca 35 st blev det. Klicka HÄR så får du tipsen som snabbar på baket. Och länkar till fler favoritkakor. Plåtburkar är bra till kakförvaring, några av mina burkar har hängt med mer än 40 år, som den ljusgula med rosor. Bara det en fin tradition, att plocka fram sådant gammalt, till jul.
Mina bästa saffransbullar finns HÄR. Farligt goda med vit choklad!
I förra inlägget finns många idéer för att julpynta med material från trädgård och skog. Trevlig adventstid ösnkar jag dig!
Jag har precis för några timmar sedan kommit hem till Wales från Spanien, så jag ligger efter med allt julstök, men har lyckats få upp en elektrisk adventsstake, en bra början.
Ska komma tillbaka till dina recept. Har köpt saffran i Spanien.
Ha en trevlig första advent!
Lycka till med julstöket då, jag antar att det blir lite svenska traditioner också!