Krispig marängtårta med Rice Krispies och sommarens härliga bär.

Med få ingredienser och liten arbetsinsats fixar man enkelt en smarrig tårta. Har man inte egna bär i trädgården, finns de ju i skogen nu på sommaren och förstås i butiken året runt. För bär är bland det godaste som finns. Speciellt med favoriten maräng. Detta recept med Rice Krispies tillför det lilla extra.

Marängtårta med trädgårdens goda bär.

Marängbotten med Rice Krispies 125 grader i ca 1 tim el mer

Vispa 4 äggvitor (1 dl) till ett fast skum. Tillsätt 3 dl strösocker lite eftersom, under intensiv vispning, tills sockret är löst. Blanda ner 3 dl Rice Krispies med en slickepott.

Marängsmet med Rice Krispies

Bred ut smeten på plåt med smort bakplåtspapper. Fint om man gör en rundel med jämna kanter och fördjupning i mitten. Enkelt med slickepotten. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Kolla försiktigt att bakplåtspapperet släpper.

Bred ut till en fin rundel med fördjupning

Låt kallna helt och fyll med grädde och bär i fördjupningen. Inunder grädden la jag denna gång ett lager citronfromage, nyvispad mix som ger en fräsch smak. Har du lite syrligare bär, som vinbär, att lägga ovanpå, balanserar de den söta marängen. Men alla bär blir gott. Jag hade många sorter i trädgården just nu så det blev en tutti-frutti-mix.

Många goda bär från trädgården (de gröna är inte kart, utan en sort som mognar som gröna – faktiskt)