Gårdagens test av receptet föll väl ut, ett användbart tips för helgen kanske. Funkar som både GI, LCHF och Rawfood. Glutenfritt och mjölkfritt och sockerfritt. Agavesirap är bra då den inte ger bismak som andra sockerersättningsmedel. TILLÄGG: OBS! Jag har fått info om att agavesirap inte alls är så bra, så vill du ha det riktigt nyttigt väljer du annat sötningsmedel!
Så ingen ska väl behöva avstå denna efterrätt!
Chokladpudding 1-2 port
1 avocado
lite pressad citron
1/2 dl kakao
1-2 msk agavesirap (söta så mycket du själv vill)
1/2 dl krämig kokosmjölk
2 kryddmått vaniljessens
valfri smaktillsats
Mixa allt tills smeten är helt slät. Det tar en stund och det som åker upp på skålens kanter måste skrapas ner emellanåt. Som extra smaktillsats kan du ta pulverkaffe, kaffelikör eller apelsinlikör.
Toppa med valfria bär. Vi hade skogshallon i frysen som fick tina helt så det blev både sås och bär.
Hej!
Nu kan du vinna en prenumeration av LCHF-tidningen Matkärlek.
Det enda du behöver göra är att ladda upp ett recept på vår sida, http://www.lchfarkivet.se för att delta.
För varje recept du lägger upp får du en “lott”, så ju fler recept desto större chans att vinna.
Mer info om tävlingen hittar du här: http://www.lchfarkivet.se/vinn-en-prenumeration-av-tidningen-matkarlek/
Du lär mej verkligen mycket! Kombinationer jag inte skulle kommit på själv!
Ha en bra helg!