Ett festligt recept som passar till midsommar eller annan fest. Dekoreras gärna med färska svenska jordgubbar, annars är alltid bär från från frysen gott.
Gör först passionsfruktscurden.
Passionsfruktscurd, 3 dl
Juice och skal av 1 citron
1 dl passionsfruktsinkråm, cirka 8 st passionsfrukter (finns i frysdisken)
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
Gör så här
1. Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
2. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.
3. Ta av från värmen och rör ner smöret.
4. Låt svalna. Passionsfruktscurd håller cirka 2 veckor i kylen om något blir över.
Baka marängbottnen. HÄR är receptet. Fyll den avsvalnade marängbottnen med 3 dl vispad grädde och passionsfruktscurden.
Rulla ihop och skär upp breda bitar. Garnera med bär. Trevlig fest!
.
Oh, vad gott det ser ut och så sugen jag blev på en bakelse!