Marängtårta med hemlagad passionsfruktscurd

Ett festligt recept som passar till midsommar eller annan fest. Dekoreras gärna med färska svenska jordgubbar, annars är alltid bär från från frysen gott.

Marängrulle med passionsfruktscurd

Gör först passionsfruktscurden.

Passionsfruktscurd, 3 dl

Juice och skal av 1 citron
1 dl passionsfruktsinkråm, cirka 8 st passionsfrukter (finns i frysdisken)
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör

Gör så här
1. Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
2. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.
3. Ta av från värmen och rör ner smöret.
4. Låt svalna. Passionsfruktscurd håller cirka 2 veckor i kylen om något blir över.

Baka marängbottnen. HÄR är receptet. Fyll den avsvalnade marängbottnen med 3 dl vispad grädde och passionsfruktscurden.

Tårtfyllning av passionsfruktscurd och grädde

Rulla ihop och skär upp breda bitar. Garnera med bär. Trevlig fest!

.

En reaktion på ”Marängtårta med hemlagad passionsfruktscurd

Kommentarer inaktiverade.