Tomatflarn med getost – snabbakat och supergott!

Ett nytt smarrigt recept som passar nu när det gäller att ta vara på alla tomater, när växthuset är tömt för säsongen. Snabbgjort men lyxigt med den bredbara getosten som är så god. Liknar en pizza men så mycket bättre. Liksom pizza går det dock bra att frysa in. Om något blir över…

Snabbakat lyxigt tomatflarn med getost

Tomatflarn med getost ( 8 bitar) 225 grader i 20 minuter

ca 500 g små tomater
1 kyld smördegsplatta (250 g)
150 g chevroux (bredbar getost)
1 tsk flingsalt
2 krm mald svartpeppar
2 dl riven ost, gärna lagrad
2 tsk flytande honung
3 msk grovt hackad timjan

Dela tomaterna på längden. Rulla ut smördegen med det medföljande papperet på en plåt och bred på getosten. Fördela tomathalvorna ovanpå (med snittytan uppåt). Krydda med salt och peppar och strö på en del av timjan och den rivna osten.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Kolla så degen fått färg inunder också.

Servera i bitar med lite ringlad honung och resten av timjan uppepå. Duger gott utan honung också.

Detta var så gott, så jag ska styckfrysa in halverade tomater, så kan vi laga den godsak även i vinter.

HÄR finns fler tomatrecept och HÄR.